top of page

vinterpride.no

Frilansprosjekt for Vinterpride Lillehammer i samarbeid med Stina Stemnes.


Bakgrunn for prosjektet

I oppgaven «drømmeprosjektet» på bachelorstudiet i grafisk design ved NTNU hadde vi mulighet til å velge oss et helt valgfritt prosjekt. Jeg valgte å lage en fiktiv visuell identitet for Vinterpride. Etter at prosjektet var ferdig tok jeg kontakt med dem og spurte om de ønsket å ta i bruk noe av det jeg hadde laget, eller om de ønsket hjelp med noe annet grafisk. De hadde et behov for å oppgradere nettsiden sin. I samarbeid med tidligere klassekamerat og venn Stina Stemnes, bega vi oss ut på prosjektet.


Den opprinnelige løsningen

Nettsiden deres var laget i Wordpress, og var bygget på et ganske begrensende tema. Etter å ha gjennomført en analyse av nettsiden oppdaget vi følgende hovedproblemer vi ønsket å ta tak i:

  1. Det var vanskelig å finne informasjonen man var ute etter. Det første man blir møtt av var en stor logo, og en navigasjonsmeny med 17 knapper. Dette ga lite informasjon om festivalen, og menyen var overveldende.

  2. Nettsiden hadde mange sider som burde vært kombinert eller fjernet. For eksempel fantes både siden «Sponsorer» (som inneholdt et skjema hvor potensielle sponsorer kunne ta kontakt) og «Sponsor og samarbeidspartnere» (som inneholdt en oversikt over hvilke organisasjoner og bedrifter som var sponsorer og samarbeidspartnere), som skapte forvirring rundt hvilken av sidene man faktisk fant informasjonen man lette etter på, og som burde vært kombinert til én side. Det fantes også en side som het «SOME», hvor det var linker til festivalens forskjellige sosiale medier-kontoer. Dette valgte vi heller å flytte til footeren.

  3. Designet fremstod noe utdatert og hadde lite personlighet. Dersom festivalen skal fortsette å vokse er det viktig å gi et godt førsteinntrykk til besøkende på nettsiden, og fremstå like seriøs og med en like sterk identitet som større pridefestivaler.Omstrukturering

For å gjøre nettsiden enklere å navigere og mindre overveldende var vi nødt til å renske opp i strukturen. Som man kan se av sitemapene under var nettsidens struktur allerede ganske grunn. På en annen side var det ekstremt mange sider, og mange av dem hadde navn som gjorde at man ikke visste hvilken som inneholdt informasjonen man var på jakt etter. Dermed endte brukerne allikevel opp med å bruke mange klikk på å finne det de ønsket.


Vi fjernet sider med unødvendig informasjon, som «Reklame». «Booking» ble også fjernet. Artister og andre potensielle bidragsytere blir heller oppfordret til å ta kontakt via et mer generelt kontaktskjema.


Deretter kombinerte vi sider som hadde behov for det. Blandt annet ble «Sponsor og samarbeidspartnere» ble slått sammen med «Sponsorer», og «Nyheter» og «Arkiv» ble slått sammen til et nyhetsarkiv som faktisk består av de nyhetsinnleggene som blir lagt ut. Sidene «SOME» og «Videohilsener» ble fjernet, og informasjonen flyttet til henholdsvis footeren og landingssiden.


Typografi og fargebruk

Alle nettsidens farger er variasjoner av fargene i logoen. I stedet for svart og hvit gikk vi for en veldig mørk lilla og en veldig lys blå, for å skape et mykere uttrykk og en bedre helhet. Den dominerende fargen på nettsiden er mørk lilla. Vi gikk for lilla fordi det både er en seriøs og sterk farge, og er en farge som tradisjonelt har vært assosiert med det skeive miljøet.


Når det kom til typografien ønsket vi å kombinere en solid og lettlest sans-serif med en som er mer leken og vennlig. Vi landet på googlefontene Inter og Titan One.


Ferdig løsning

Den ferdige nettsiden kan ses på vinterpride.no. Løsningen forenkler sidestrukturen og skaper et helhetlig visuelt inntrykk. Oppbygningen er enkel, og festivalens identitet skinner gjennom ved flittig bruk av fotografier, farger og typografi.


  • Epost
  • Instagram
  • LinkedIn

©2023 Anina Rasmussen

aninar.ar@gmail.com

blomst_gronn.png
bottom of page